Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Володимир Зеленський

П'ятниця, 31 липня 2020, 16:50

Зеленський доручив Шмигалю розпобити законопроект щодо надання держстатусу ісламським святам

Володимир Зеленський

Володимир Зеленський доручив уряду опрацювати питання надання державного статусу окремим релігійним святам.

Про це йдеться в указі Президента України №303/2020 від 30 липня 2020 року.

Президент Володимир Зеленський доручив Кабінету міністрів опрацювати питання надання державного статусу окремим релігійним святам.

Зокрема, йдеться про Рамазан-Байрам, Курбан-Байрам, Песах, Рош-Гашана, Ханука, Великдень християн західного обряду та інші.

"Кабінету Міністрів України у взаємодії зі Всеукраїнською Радою Церков, релігійними організаціями, Українським інститутом національної пам’яті опрацювати питання щодо надання державного статусу окремим релігійним святам" – йдеться в указі.

Держстатус цим святам планують надати для "забезпечення конституційних прав і свобод громадян, реалізації рівних прав та можливостей усіх віруючих, вшанування історії, культури, традицій українського суспільства як багатонаціонального та багатоконфесійного".

Наразі уряд має вивчити це питання та внести на розгляд Верховної Ради відповідний законопроект.

Нагадаємо, у травні Зеленський заявив, що збирається зробити Курбан-Байрам та Ураза-Байрам державними святами в Україні, а в Києві побудувати нову велику мечеть.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.