Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Кримінал

ukr.obozrevatel.com

Четвер, 13 грудня 2012, 12:05

Вбивця-самогубець із вул. Єфремова у Львові – кілер міжнародного масштабу

За попередніми припущеннями співробітників Львівського і Київського УБОЗів, які проводили операцію перехоплення двох кілерів у Львові на вул. Єфремова 11 грудня, встановили особу одного із вбивць як кілера міжнародного рівня Володимира Марка («Біби»).

За попередніми даними, один із затримуваних вихопив пістолет і вистрілив собі в голову, інший нагнувся по зброю, встиг підняти її й натиснути на гашетку, але від удару по руці куля змінила траєкторію і лише зачепила йому голову, не завдавши важких ушкоджень. Біля авто і в салоні «Ланоса» знайшли пістолет Макарова і автомат Калашникова. У себе чоловіки стріляли з револьвера ASTI-38 (аналог бразильського TAURUSA).

Вцілілий кілер скерований до Лікарні швидкої допомоги на Топольну, де ним зайнялись спершу медики – зараз підозрюваного у вчиненні низки резонансних убивств охороняє спецпідрозділ «Беркут», говорити він відмовляється.

Щодо вбитого кілера, то його діяльність починається ще із  1990 року, коли він розстріляв двох громадян-«кидайлів». Його одразу ж оголосили у всесоюзний розшук, тому Марко змушений був втікати за кордон та робити пластику обличчя. Кілька разів його намагалися затримати в Польщі і США, але щоразу він зникав в останній момент.

Доказом для міліції на даний момент, що це саме «Біба», є два різні паспорти на різні імена з його фотографією, але з числом і роком народження справжнього Володимира Марка. Ну і, звичайно ж, — дактилоскопія.

На сьогодні львівські міліціонери підозрюють «Бібу» у скоєнні таких резонансних убивств, як «ліквідація» у Львові «Культика», вбивство у 1996 році сина начальника Франківського РВ Тереховича, міліціонерів Лісіцина та Іванова, розстріл кримінального авторитета Колі «Рокеро» і бізнесмена Ігоря Кульчицького, замах на Вову «Морду».

Джерело: Ратуша

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.