Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Міжнародна політика

ckofr.com

Четвер, 13 грудня 2012, 16:16

Європарламент закликав українських демократів бойкотувати «Свободу»

Європарламент закликав демократичні сили України не співпрацювати з партією "Свобода".

Відповідна поправка депутата Крістіана Вігеніна (група Прогресивного Альянсу соціалістів та демократів, Болгарія) до проекту резолюції щодо ситуації в Україні отримала підтримку більшості депутатів, повідомляє .

Вігенін запропонував доповнити текст резолюції по Україні словами:

"(Європарламент) стурбований зростанням націоналістичних настроїв в Україні, висловленому у підтримці партії "Свобода", яка, в результаті, є однією з двох нових партій, що увійшли до Верховної Ради".

"(Європарламент) нагадує, що расистські, антисемітські та ксенофобські погляди суперечать фундаментальним цінностям та принципам ЄС, таким чином, закликає про-демократичні партії у Верховній Раді не взаємодіяти, не підтримувати і не формувати коаліцій з цією партією", - додається в цьому пункті.

Перед голосуванням депутат Європарламенту від групи народних партій Міхаель Галер пропонував також усну поправку, яка мала б містити заклик до відмови від співпраці також із Комуністичною партією, однак понад 40 депутатів висловились проти цієї усної поправки.

Нагадаємо, сьогодні депутати Європейського парламенту голосують резолюцію по Україні.

Джерело: УНІАН

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.