Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Мар'ян Яворський

Фейсбук Максима Козицького

Понеділок, 7 вересня 2020, 13:55

Помер львівський кардинал Мар'ян Яворський

Мар'ян Яворський

Кардинал-пресвітер Мар’ян Яворський – єпископ-сеньйор Львівської Архідієцезії Римсько-католицької Церкви помер на 94 році життя.

Про це повідомив голова Львівської обласної державної адміністрації Максим Козицький на своїй сторінці у Фейсбук.

У суботу, 5 серпня, вночі стало відомо, що на 94 році життя помер кардинал-пресвітер Мар’ян Яворський – єпископ-сеньйор Львівської Архідієцезії Римсько-католицької Церкви. Кардинал першим серед латинських архиєреїв Львова був удостоєний кардинальського ступеня. 

У 2008 році він вийшов у відставку, передавши справи Мечиславові Мокшицькому. Після цього кардинал повернувся до Польщі, у Краків. Мар'ян Яворський із серпня перебував у польській лікарні у важкому стані. 

У 1991 році Мар’ян Яворський був іменований архиєпископом митрополитом Львівським латинського обряду. Очолював Конференцію єпископів РКЦ в Україні. 1999 року Папа Іван Павло ІІ призначив його членом комітету президії Папської ради з питань сім'ї. А 28 січня 2001 року підніс його до кардинальської гідності. У 2008 році Мар’ян Яворський вийшов у відставку, передавши справи Мечиславові Мокшицькому. Після цього кардинал повернувся до Польщі, у Краків.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.