Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

комуністична символіка

lv.npu.gov.ua

Середа, 9 вересня 2020, 13:04

Львів'янина судитимуть за футболку з комуністичною символікою

комуністична символіка

Львівська поліція затримала 21-річного львів'янина, одягнутого у футболку з радянським символом.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Вчора, 8 вересня, близько 19.30 год перехожі львів'яни доправили у Галицький відділ поліції 21-річного мешканця Львова, який був одягнутий у футболку з комунастичною символікою.

Хлопця виявили на провулку Крива Липа.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 436-1 (Виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання – обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк, з конфіскацією майна або без такої.

Проводиться досудове розслідування.

Нагадаємо, 9 квітня 2016 року Верховна рада заборонила використання комуністичної символіки. Депутати підтримали закон "Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборона пропаганди їх символіки".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.