Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

svit24.net

П'ятниця, 14 грудня 2012, 12:26

День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС відзначається в Україні сьогодні

Сьогодні, 14 грудня, як і щороку  в Україні відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, який офіційно введений Президентом України 2006 року.

 

Про це Варіанти повідомила прес-служба Львівської міськради.

У Львові мешкають 3 678 громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, з них: 918 1-ї категорії, 1 453 особи 2-ї категорії (з яких 1 026 учасники ліквідації аварії на ЧАЕС)та 408 3-ї категорії (з яких 170 учасників ліквідації аварії на ЧАЕС), а також 667 – це діти, які постраждаи від Чорнобильської катастрофи.

До 26-ї річниці аварії на ЧАЕС управління соціального захисту закупило з коштів бюджету міста і роздало 14 путівок учасникам ліквідації (2-ї категорії). На ці потреби з бюджету виділили 100 тис. грн.

«Категорію постраждалих обрано не випадково, адже учасники ліквідації 2-ї категорії рідко отримують путівки на оздоровлення з держбюджету, так як не мають статусу першочергового забезпечення, оскільки позачергово держава забезпечує путівками постраждалих 1-ї категорії, а в силу постійного браку державних коштів, інші категорії залишаються не оздоровлені», – зазначено у повідомленні.

482 львів’ян з числа ліквідаторів та осіб, які безпосередньо постраждали від наслідків катастрофи, отримали одноразову допомогу на загальну суму 72,5 тис. грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.