Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Суди

П'ятниця, 14 грудня 2012, 16:06

Громадяни оцінили якість функціонування Львівського окружного адміністративного суду

Сьогодні у Львові представили результати оцінки рівня задоволеності громадян якістю окремих аспектів функціонування судів.

Якість роботи Львівського окружного адміністративного суду було оцінено загалом позитивно. Середній бал – 3,8 бала за 5-и бальною шкалою.

Серед недоліків, які відзначили громадяни – розташування будівлі суду у віддаленому районі міста та проблема фізичної доступності осіб з обмеженими можливостями, з 5 можливих балів останній пункт отримав всього 2,2 бала.

Також опитані відзначили незручність паркування автомобілів біля будівлі суду та незручність добирання до будівлі суду громадським транспортом.

Серед пропозицій підвищення якості роботи суду учасники дослідження найчастіше відзначали зручність та комфортність перебування у суді – 4,4 балів з 5-и.

Робота працівників суду та самих суддів оцінена досить високо. 4,5 бала – за дотримання процедури розгляду справи та надання можливостей сторонам обґрунтовувати свою позицію, трохи менше оцінили доброзичливість та належну підготовку до справи суддів. Досить високо оцінили неупередженість суддів – 4,1 бала з 5-и.

На 4,4 бали відвідувачі оцінили обґрунтованість судових рішень. На 4,3 бала було оцінено викладення рішення зрозумілою мовою.
Високо оцінили громадяни і дотримання термінів судового рішення – понад 4 бали.

Щодо якості роботи працівників апарату суду, то найвище оцінили професіоналізм та знання справи – 4,2 бала, трохи нижче, у 3,9 – ставлення до громадян, незалежно від статусу.

Повнота та ясність інформації оцінена вище 4 балів, з 5-и можливих.

«Опитування показало, що вивчення і врахування судом думки громадян сприяє не тільки покращенню функціонування суду, але й підвищенню довіри до судової системи» – зазначив сьогодні у Львові керівник Проекту USAID «Справделиве правосуддя» Девід Вон.

Нагадаємо, даний проект дослідження якості функціонування судів розпочався у 2008 році, у межах проекту «Справедливе правосуддя» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Цього року 34 українські суди погодилися взяти участь в опитуванні, що значно більше, ніж у попередні роки.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.