Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

www.webavangard.com.ua

Субота, 15 грудня 2012, 22:58

Нагороду ім. Казимира Малєвіча отримала українська художниця Жанна Кадирова

Українська різьбярка і художниця Жанна Кадирова стала в п'ятницю лауреаткою нагороди ім. Казимира Малєвіча, і отримала грошову нагороду в розмірі 3 тис. євро.

Нагороду присуджує кожні два роки Польський інститут в Києві за внесок в розвиток сучасного мистецтва.

Нагорода Малевіча є однією з найбільш престижних мистецьких премій в Україні. Вона присвячена авторові «Чорного квадрату на білому тлі». Малєвіч був поляком, який народився в Україні, і був попередником супрематизму, тобто найбільш радикальним в напрямку абстракції.

«Кадирова була визнаною за різноманітність стилів і форм, які входять в її роботи», - сказав директор Польського інституту в Києві Ярослав Годун.

Кадирова, член художньої групи R.E.P. виставляла свої роботи, серед іншого, у Варшавській Захенті, Центрі сучасного мистецтва та галереї Арсенал в Білостоці.

Польський інститут в Києві вручив свою нагороду втретє. Нагороду ім. Казимира Малєвіча вручають кожні два роки художникам до 40 років, котрі народилися в Україні.

До фіналу конкурсу увійшли також Лада Наконечна, номінована LIA - Leipzig International Art Programme gGmbH, і Леся Хоменко, номінована Благодійним фондом «Асоціація діячів сучасного мистецтва України».

В межах нагороди лауреати отримують грошову стипендію та 3-місячне перебування в Центрі сучасного мистецтва Замок Уяздовскі в Варшаві.

Казимир Малєвіч народився в 1878 році в польській сім'ї в Києві. Його найбільш відомою роботою є «Чорний квардат на білому тлі».

Джерело: wyborcza.pl

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.