Зміст статті

6 жовтня 2020Марія Палагнюк

Наталія Гура: Я відчуваю свою причетність до важливих процесів

Розмова з керівницею Львівського міського осередку партії Сила і честь Наталією Гурою.

Варіанти розмовляють з керівницею Львівського міського осередку партії Сила і честь Наталією Гурою про перебіг місцевих виборів і те, як Сила і честь здобуде перемогу на них.

Наталія, що Ви відчули, коли дізнались про своє обрання на посаду керівниці Сили і честі у Львові?

Не лише відчула, але й прямо публічно заявила колегам про те, що для мене це означає збільшення обов'язків і відповідальності. Я маю загострене відчуття відповідальності, не звикла перекладати на інших чи відсиджуватись, мушу виконати та довести до завершення довірену мені справу. Сила і честь – це перший мій політичний проєкт. До своїх обов'язків я ставлюсь серйозно і намагаюсь всьому вчитись на ходу.

Як Ви ставитесь до того, що в масовій свідомості у Сили і честі сформувався чоловічий, навіть злегка воєнізований імідж?

Я над цим лише зараз задумалась. Ні, навпаки, мені комфортно в цьому середовищі, де справді кількісно домінують серйозні чоловіки. Але я на це не звертаю уваги, для мене головне, що в нашій організації чудова, творча та інтелектуальна атмосфера. У цьому, без сумніву, заслуга лідера Ігоря Смешка, адже його харизма притягує в партію неординарних та розумних людей, які вболівають за долю України. Так, у нас нема проблем з дисципліною, кожен намагається виконувати довірені завдання вчасно та якісно. Тому нам вдалося за два місяці зробити те, що інші партії роблять дуже довго, і тому активно увійти у виборчий процес.

Що на цьому етапі виборчої кампанії для Вас виявилось найскладнішим?

Це формування і реєстрація списку кандидатів до Львівської міської ради. Потрібно було обрати найбільш гідних. Рішення ми приймали колегіально, а тому нашу партію представляють гідні кандидати, за плечима яких колосальний власний професійний досвід, люди, які користуються підтримкою і довірою громади,  вони не мають жодної плями на своїх біографіях. Серед них: підприємець і політик Володимир Пекар, ексзаступник начальника патрульної поліції Львова Максим Підболячний, менеджер Оксана Погрелюк, відомий громадський активіст Юрій Тиркало та багато інших.

Ви також є кандидаткою до Львівської міської ради?

Так, і для мене це ще одне серйозне випробування. Я не мала раніше таких амбіцій та планів. Тому лише зараз усвідомлюю себе в цій новій ролі та вважаю, що справлюсь з нею. Якщо ми переможемо на виборах, то планую, як депутат, основну увагу приділити розвитку соціальних програм у Львові. В мене є стійке переконання, що місцева влада приділяє недостатньо уваги роботі з соціально незахищеними верствами. Вона ці питання переклала на центральну владу та різні волонтерські організації, у самого ж Львова немає продуманих довготривалих соціальних стратегій.

Потрібні зміни, адже в умовах децентралізації допомога потребуючим стане зоною відповідальності перш за все громади. Не можна залишити поза  її уваги проблеми літніх людей, інвалідів, дітей-сиріт тощо, особливо зараз, в умовах пандемії та кризи. Разом з колегами я чимало років бала участь у різних соціальних проєктів. Для мене велике щастя, коли нам вдається врятувати життя дитині, хворій на важку невиліковну хворобу, чи допомогти хлопчику-інваліду придбати електрокрісло та знайти роботу.

Чи політична діяльність не заважає Вам на основній роботі?

Якщо ти відповідальна людина, то поєднувати, справді, складно. Разом з тим, саме мій професійний досвід став мені в пригоді в політичній діяльності. 15 років я працювала в банківській сфері, в моєму підпорядкуванні було 350 спеціалістів в чотирьох областях України, а головним обов’язком – навчання кадрів і забезпечення банківських відділень професійними та ефективними спеціалістами. Зараз я працюю в поліграфії та зовнішній рекламі. Ось ці всі навички, особливо досвід спілкування з людьми, й дозволили мені сьогодні відкрити ще один важливий розділ у своєму житті – політичну діяльність. У нашій парторганізації я намагаюсь зрозуміти всі напрямки роботи, оскільки переживаю за результат.

Що Ви будете робити у випадку, якщо Сила і честь все ж не потрапить до Львівської міськради?

Незалежно від результату виборів, я не покину команду Сили і честі. Львівський осередок на цих виборах сформувався як єдина потужна команда, який під силу вести боротьбу та досягати перемоги на президентських і парламентських виборах. Я відчуваю свою причетність до цих важливих процесів, а також відповідальність за наше спільне майбутнє.

Автор: Марія Палагнюк

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.