Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська облрада

Понеділок, 17 грудня 2012, 14:55

Шейка відкидає звинувачення у корупції

Голова комісії з питань культури Львівської облради, один із співвласників поліграфічної фірми «Гердан» Орест Шейка відкидає звинувачення на свою адресу у у «відмиванні» «мовно-культурних» коштів з обласного бюджету, а заяву ряду громадських організацій з цього приводу пояснює помстою за те, що Студентське братство та Інформаційно-аналітичний центр «Логос» не отримали грошей з облбюджету на реалізацію власної програми з популяризації українсько мови та історії.

«Вони хочуть помститися за те, що свого часу облрада не підтримала їхні пропозиції на фінансування, але ми цього не могли зробити, бо їх кошториси були надто завищені і невиправдані», - заявив Орест Шейка у коментарі Варіантам.

Студентське братство та Інформаційно-аналітичний центр «Логос» у 2010 році за підтримки нардепів Володимира Яворівського та Володимира Полохало започаткували програму підтримки української мови. Програма повинна була діяти у всіх областях. Однак була підтримана лише Львівською облрадою. Тоді ж Львівська облрада профінансувала цим організаціям друк плакатів на мовно-історичну тематику.

«Перевірка показала, що ціна виготовлення плакатів була завищення майже в три рази», – стверджує Орест Шейка.

«З огляду на це облрада відмовилася в подальшій співпраці з цими організаціями і наступного року підтримала один із проектів на цю ж тематику, що був запропонований за участю «Гердану», - сказав Шейка. 

Щодо наявності звітності по іншому проекту за участю «Гердану», то в даному випадку, як стверджує Орест Шейка, йдеться про виставку сучасного мистецтва «Львів 2012», яка відбулася в червні у палаці мистецтв у Львові.

«Про цю виставку писала вся преса, було багато сюжетів, був виданий буклет, отож жодних підстав стверджувати, що подія не відбулася ні в кого немає», - наголосив Орест Шейка.

Нагадаємо, Ряд громадських організацій, котрі здійснюють антикорупційний моніторинг фінансування української мови і культури на Львівщині, звинуватили голову комісії з питань культури Львівської облради Ореста Шейку в тому, що його поліграфічна фірма «Гердан» монопольно та безконтрольно використовує кошти обласного бюджету за Програмою розвитку української мови, української культури й історичної свідомості громадян на території Львівської області.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.