Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

www.ukrinform.ua

Вівторок, 18 грудня 2012, 11:19

Причиною заторів на трасі Київ-Чоп стали аномальні пориви вітру

Снігові замети на трасі Київ-Чоп утворилися не через погану роботу з прибирання снігу, а у зв'язку з аномальними поривами вітру.

Таку думку висловив начальник Управління експлуатаційного утримання доріг Укравтодору Олександр Сухоносов в ефірі 5-го каналу.

«Специфіка саме цього циклону в тому, що тут не сніг зіграв свою роль, а сильний вітер. Пориви вітру досягали 30 метрів за секунду, і пориву вітру пизвели до того, що сніг перелетів з полів», - заявив представник Укравтодору.

«Робота дорожніх організацій налаштована таким чином, що ми співпрацюємо з Гідрометцентром, отримуємо інформацію, своєчасно намагаємося орієнтувати наші служби на місцях до підвищеної готовності. Враховуючи стан регіонів, ми повинні забезпечувати життєдіяльність, тому закривати трасу, коли ще немає передумов для надзвичайної ситуації , сенсу немає», - заявив Сухоносов.

Він також пояснив, що ще однією причиною затору на трасі Київ-Чоп став людський фактор, оскільки деякі вантажівки не мали спеціальних ланцюгів протиковзання.

«Перший чинник - це стихія, такого не було у Львівській області протягом багатьох років. Другий фактор - людський. Усі вважають, що якщо побудована нова, гарна траса, то на ній можна розігнатися і проїхати, незважаючи на погані погодні умови. Причому багато фур були на лисій гумі. В Європі забороняють в період зимової експлуатації доріг виїжджати без ланцюгів протиковзання», - додав Сухоносов.

Нагадаємо, у вихідні на трасі Київ-Чоп у Львівській області утворилися багатокілометрові затори, в яких застрягли сотні автомобілів. Вчора, 17 грудня, ситуація на трасі трохи поліпшилася, проте на деяких ділянках, як і раніше, діють обмеження в русі.

Джерело: delo.ua

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.