Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Нафтопровід Дружба

Понеділок, 26 жовтня 2020, 14:16

Укртранснафта введе в експлуатацію ділянку нафтопроводу Броди-Держкордон

Нафтопровід Дружба

Укртранснафта введе в експлуатацію частину нафтопроводу "Дружба", а саме ділянку "Броди-Держкордон".  

Відповідне рішення Кабінет Міністрів України прийняв на засіданні 21 жовтня, повідомляє пресслужба Укртранснафта.

АТ "Укртранснафта" введе в експлуатацію ділянку виносу нафтопроводу "Броди-Держкордон", збудовану понад 10 років тому з метою підвищення рівня техногенно-екологічної безпеки експлуатації нафтотранспортної системи України.

Введення в експлуатацію затрималось на 10 років через складнощі оформлення права власності чи користування земельними ділянками, на яких збудована нова ділянка нафтогону.

"Постанова уряду дозволяє прийняти в експлуатацію обхідну трасу нафтопроводу, яку підприємство збудувало для мінімізації ризиків забруднення одного з найбільших водозаборів Львівщини та Західного регіону України", – йдеться у повідомленні.

Нафтопровід "Броди-Держкордон" на цій ділянці проходить вздовж річки Стрий, наближаючись на окремих ділянках на відстань до 50 м від річища та частково проходить у межах другої зони санітарної охорони Стрийського водозабору прісних підземних вод. Стрийський водозабір забезпечує питною водою понад 500 тис. водокористувачів у Львові, Трускавці, Моршині, Стрию та Дрогобичі.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.