Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

www.odessa.klichko.org/

Вівторок, 18 грудня 2012, 14:48

Акція «Українські книжки – сільським бібліотекам» зібрала понад 30 тисяч книг

Благодійна акція «Українські книжки – сільським бібліотекам», яка тривала з жовтня до початку грудня цього року, зібрала 31 тисячу книг.

Про це сьогодні, 18 грудня, на підсумковій прес-конференції з нагоди завершення акції зі збору книг для сільських бібліотек розповіла менеджер Громадської організації «Форум видавців» Мар'яна Кіра, яка власне і була ініціатором проведення такого заходу.

Благодійна акція зі збору книг проходить вже не перший рік. В минулому книги збирали для дитячих будинків, для інтернатів. Цього року організатори вирішили зібрати книги для сільських бібліотек, щоб таким чином залучити сільську молодь та й мешканців сіл до читання.

Книги для бібліотек збирали у Львові та Львівській області. «Метою акції було зібрати 25 тисяч книжок, але вдалося перевершити наші сподівання і зібрати аж 31 тисячу. Спочатку було важко, в жовтні ми отримали лише 5 тисяч книжок. але потім долучилися до акції ВУЗи, школи, благодійні фонди, громадські організації, видавництва. Дехто приносив гроші, на які ми купували книги», - розповіла Мар'яна Кіра.

Організатори приємно здивовані великою кількістю літератури для дітей, книгами сучасних українських авторів: Марії Матіос, Василя Шкляра. На жаль, понад 12% зібраних книг виявилися непридатними для передачі в бібліотеки.

Найбільше книг пожертвували школи м. Дрогобича – 2116, парафія Храму Пресвятої Богородиці – 200 книг, школи м. Яворова – 1892, школи Залізничного району м. Львова – 1162, Національний університет «Львівська політехніка». Серед меценатів Львівська майстерня шоколаду, «Родинна ковбаска», засновник якої Олег Баран запевнив, що участь в акції бере вже не вперше і підтримуватиме такі заходи надалі. «Це дуже гарний подарунок сільським бібліотекам, а особливо дітям, якраз до дня св. Миколая», – додав Олег Баран.

«Варто зазначити, що аналогічних акцій в інших областях немає, тому Львів можна дійсно вважати книжковою столицею України», - додають організатори.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.