Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Мистецтво

Вівторок, 18 грудня 2012, 14:24

Природознавчий музей Львова після 20-річної перерви знову відкрили для відвідувачів

Согодні, у Природничому музеї НАН України, ща на вул. Театральній, 18, відкрито виставку "Мандрівка в минуле".  До цього дня музей понад 20 років був зачиненим для відвідувачів, саме стільки часу у музеї тривав ремонт.

 

На разі відкрили тимчасову виставку, а над постійною експозицією музею тільки розпочинають працювати, про це сьогодні розповів Юрій Чорнобай, директор Львівського природознавчого музею.

"Запрошення в минуле" - це свого роду подарунок львів'янам та гостям міста напередодні свята Миколая та Різдва і створювалась ця виставка з ініціативи працівників музею. 

В експозиції представлено знахідки епохи пейстоцену, викопних решток мамонта і носорога, які були знайдені біля селища Старуня, це територія між теперішнім селишем Богородчани та Надвірною, що в Івано-Франківській області. На початку 20 століття велися розкопки у цій місцевості і знахідки стали світовою сенсацією. 

Правда, окрім решток давніх тварин у виставці також представлено побут давніх людей, які жили у Старуні.  

Для відвідувачів вистака розпочинає роботу завтра, 19 грудня, о 11 годині. Ціна квитка: повний – 10 грн, пільговий – 5 грн.

Нагадаємо, цього року Природничий музей став переможцем конкурсу «Динамічний музей» від фонду Ріната Ахметова «Розвиток України» і отримав приз у 10 мільйонів гривень. Роботи з реалізації завдань проекту розпочнуться у 2013 році й триватимуть упродовж трьох років (2013-2015).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.