Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Екологія

travel.flyuia.com

Вівторок, 18 грудня 2012, 16:45

Львівські парки врятує затвердження їхніх меж – Гірняк

Аби уникнути забудови та захоплення земель львівських парків, необхідно обов’язково юридично затвердити їхні межі.

Про це сьогодні, 18 грудня, на прес-конференції повідомив депутат Львівської міської ради(Україна соборна) Володимир Гірняк, інформує кореспондент Варіантів

Він наголосив, що скандал навколо Снопківського парку став можливим завдяки тому, що виконком Львівської міської ради по-своєму протрактував Ухвалу №1002, видану міськрадою 2001 року.

За словами Гірняка, у цій ухвалі не були чітко зазначені межі парку, відтак це створювало поле для різноманітних маніпуляцій.

Депутат однак, наголосив, що підтвердження меж парку – досить тривалий процес, який може розтягнутись на півтора-два роки.

«Як на мене, має бути окремий структурний підрозділ міської ради, який має займатися суто парками – працювати юридично над підтвердженням меж парків, працювати над концепцією розвитку парків. У міській раді багато юристів, але вони обслуговують інтереси однієї особи, а не інтереси громади і програють ті суди, де потрібно, а де потрібно – виграють», – підкреслив Гірняк.

Нагадаємо, 14 грудня виконком Львівської міської ради ухвалив рішення повністю задовольнити протест прокурора Львівщини, який вимагав скасувати рішення виконкому від 26 жовтня 2012 року. 

Тоді виконавчий комітет міськради прийняв рішення про розроблення детального плану території району забудови на вул. Кримській.

Мешканці вулиці підняли на сполох, заявляючи, що таке рішення сприятиме незаконній забудові парку.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.