Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська міськрада

pedpresa.com

Вівторок, 18 грудня 2012, 18:44

Прес-служба Львівської міськради стверджує, що "проти директора Шевченківського гаю порушено кримінальну справу" (уточнено)

Прес-служба Львівської міськради повідомила, що «Личаківський райвідділ міліції порушив кримінальну справу проти керівника Шевченківського гаю Івана Косачевича».

Міськрада після перевірки фінансово-господарської діяльності Музею народної архітектури та побуту у Львові скерувала отримані матеріали в прокуратуру.

Перевірка договорів підряду, якості та фактичних обсягів виконання робіт підрядними організаціями, замовником яких був Музей народної архітектури та побуту, виявила завищення вартості виконання ремонтних робіт, – стверджується у повідомленні. 

«Також встановлено, що у договорах підряду не вказується вид договірної ціни, відсутні копії накладних на придбання основних матеріальних ресурсів (поточний ремонт електричних мереж виставкового звалу Музею, поточний ремонт ввідного пристрою, перевірка та поточний ремонт електрообладнання). Виявлено, що матеріальні цінності, які передавались Музеєм підрядним організаціям для проведення поточних ремонтних робіт, реконструкції і дообладнання, не оформлені актами прийому-передачі матеріальних цінностей», – зазначено у повідомленні.

Як сказано у повідомленні, деякі види послуг Музею надавали фірми з іншим міст України – Харкова, Сваляви, Кременця.

«Суми, на які надані послуги,— незначні, що, звичайно, дивує. Чи є фінансова доцільність підприємцю з Харкова їхати у Львів і проводити тут ремонтні роботи на 2-4 тис грн», — зазначили в управлінні контролю та аудиту.

«Відтак, харківська фірма двічі надала послуги з ремонту системи постачання та поточного ремонту ввідного пристрою на суму 2,4 тис грн. та 4,1 тис грн. відповідно. Також фірма з Кременця Тернопільської області проводила реконструкцію системи опалення на 40 тис грн, фірма зі Сваляви – ремонт корпусу цоколя на 8 тис грн.

«Оскільки по більшості з цих фірм порушені справи про банкрутство, ми не можемо перевірити їхню співпрацю з Музеєм», - уточнили в управлінні контролю та аудиту.

Як додали в управлінні контролю та аудиту, директором Музею для підтвердження вартості придбаних матеріалів не забезпечено представників жодної фірми, яка надавала послуги Музею.

Іван Косачевич у коментарі Варіантам наголосив, що вперше чує від журналістів про відкриття кримінальної справи. 

«Музей пройшов всі перевірки, у правоохоронних органів претензій не було. Мене ніхто не поставив до відома про можливість будь-яких кримінальних справ. Я буду захищати свою честь і гідність у суді», – наголосив Косакевич. 

Нагадаємо, 19 листопада вступив дію новий Кримінально-процесуальний кодекс. 

Відповідно до нового КПК правоохорооні органи реструють заяви про можливі правопорушення у Єдиному державному реєстрі, після чого розпочинається досудове розслідування у тій чи іншій справі. після вступу в дію нового КПК формулювання «порушено кримінальну справу» не вживається, – роз'яснили Варіантам фахівці у правоохоронних органах. 

Додзвонитися до керівника прес-служби ГУ УМВСУ у Львівській області Варіантам не вдалося.  

Нагадаємо, трудовий колектив Музею народної архітектури та побуту у Львові та громадськість звернулися до комісії з питань культури, історико-культурної спадщини, духовного відродження та засобів масової інформації Львівської облради з проханням переведенням музею в підпорядкування Львівської облдержадміністрації.

Прес-служба Львівської міськради згодом повторно надіслала прес-реліз, в якому уточнила "проти службових осіб «Шевченківського гаю» проводиться досудове розслідування",  а не "проти керівника Шевченківського гаю порушено кримінальну справу" і просить попереднє повідомлення вважати недійсним. 

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.