Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

osvita.mediasapiens.ua

Середа, 19 грудня 2012, 18:11

Журналісти не бачать межі між свободою слова та вседозволеністю – Діана Дуцик

Українські журналісти, та й журналісти загалом дуже часто не відчувають межі між свободою слова та вседозволеністю у своїй роботі.

Таку думку висловила сьогодні під час круглого столу, який відбувся у Львівському національному університеті імені Івана Франка, головний редактор проекту «Mediasapiens» Діана Дуцик.

«Є багато технологічних способів збирати та поширювати інформацію на даний час, тому важко визначити межу. А потрібно думати ще й про відповідальність за кожне, написане нами слово», - додала Діана Дуцик.

Журналістка також висловила сподівання, що так звана мода на короткі форми, тексти, які досить популярними стали у 2012 році, все-таки мине і журналісти згадають про те, що є паралельно щось інше. «Поява коротких форм – це не лише нові технології, а й фінансовий чинник також. Короткі форми потребують менше затрат. Та якщо говорити про платний контент в інтернеті, то продавати можна лише якісний матеріал, а він часто не може бути коротким», – пояснила Діана Дуцик.

Журналiст Отар Довженко, який також брав участь в круглому столі, стверджує, що українська журналістика не встигає за світом, а лише підхоплює не завжди найкращі зразки. Він вважає, що потрібно відійти в сторону і будувати щось нове, своє. «В українських медіа працюють багато професіоналів, але вони потребують здорових умов для функціонування. І мова не лише про гроші, інвестиції, оскільки фінансова стабільність не завжди означає розвиток», - додає журналіст.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.