Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

center.lviv.ua

Четвер, 20 грудня 2012, 15:16

Програми з енергоефективності ЄС неможливо здійснити без державної підтримки – експерт

Без підтримки на державному рівні програми ЄС, спрямовані на розвиток енергоефективності в регіонах, залишатимуться на рівні розмов.

Про це сьогодні, 20 грудня, під час круглого столу "Підвищення енергоефективності" та результати Проекту ЄС-ПРООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду - 2" у Львівській області заявив начальник "Державної інспекції з енергозбереження" Роман Когут. 

За словами Когута, в Україні немає найголовнішого необхідного елементу здійснення таких програм - енергетичного балансу держави. Він зазначив, що їх реалізації перешкоджає низка чинників: неналагодженість фінансування, відсутність відповідного законодавства, які сприяли б розвитку таких програм. 

На думку експерта, програми з енергозбереження повинні бути додатком до інших, більш далекоглядних та ширших програм. 

Зазначимо, що компонента "Підвищення енергоефективності" є складовою спільного проекту ЄС/ПРООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду ІІ". 

В межах програми в області впроваджуються 38 мікропроектів громад, результатами яких користуються близько 40 тис. осіб, 33 із цих проектів стосуються саме сфери енергозбереження, 3 - хорони здоров'я та 2 – водопостачання. Загальний бюджет 38 мікропроектів склав більше 6,06 мільойнів гривень. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.