Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Події

Четвер, 20 грудня 2012, 15:57

Різдво у Львові святкуватимуть із фестивалями

Як і в попередні роки, під час Різдвяних свят у Львові відбудеться ряд гастрономічних та культурних фестивалів. Зокрема знову відбудеться Свято Пампуха, фестиваль "Спалах Різдвяної звізди", фестиваль "Велика коляда".

Також традиційно встановлять Дідуха, цього разу на площі Яворського. Про це розповіла Оксана Кулик, начальник відділу маркетингу та культурних індустрій ЛМР. 

Театралізовані дійства та інші розважальні акції будуть відбуватися на пл. Ринок, а також у дворику Ратуші. Не обійдеться цього року і без Свята Пампуха. Організатори пообіцяли, що цього року можна буде спробувати не тільки українські пампухи, а й американські донатси.

Буде діяти, як і під час інших гастрономічних фестивалів, Різдвяна пошта. Бажаючі зможуть придбати листівку і надіслати у будь-яку точку світу, зазначають організатори.

14-й фестиваль "Велика коляда" цього року представить колядки Полісся, минулого року учасники виконували лемківські та гуцульські колядки.

Юрій Антків, організатор "Великої коляди" розповів, що дуже цікаве аранжування однієї поліської колядки підготував учень 10-го класу школи-інтернату ім. Соломії Крушельницької Роман Марченко. 

Організатори вирішити зробити обов'язковим номером програми всіх учасників. Загалом понад 70 колективів зі всієї України зголосилися взяти участь у фестивалі.

У час Різдва у Львові також відбудеться фестиваль "Спалах Різдвяної звізди". Надія Дзвоник, завідувач етно-культурологічного відділу Музею "Шевченківський гай" зазначила, що у їхньому музеї буде традиційно весело, з колядками, з танцями, вертепами та забавами. А 8 січня у центрі міста відбудеться парад звізд. 

Різноманітні заходи будуть також відбуватися і на території Різдвяного ярмарку, зокрема 8 січня там відбудеться фестиваль вертепів.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.