Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська облрада

ltdaily.info

П'ятниця, 21 грудня 2012, 18:30

Депутат Львівської облради обурений забороною Міноборони вшановувати пам’ять полеглих воїнів УПА відповідно до військових традицій

Депутат Львівської облради Святослав Шеремета зареєстрував проект рішення облради  «Про звернення Львівської обласної ради до українського народу щодо ганебної заборони Міністерства оборони України вшанування пам’яті полеглих воїнів УПА відповідно до військових традицій».

У проекті звернення стверджується, 7 жовтня під час перепоховання останків 9-ти воїнів Української Повстанської Армії військові почесті полеглим у боях за волю та незалежність України воїнам УПА на околицях Старого Села Дрогобицького району не були віддані військові почесті у зв'язку з  категоричною відмовою в цьому Міністерства оборони України.

«В останній день, 6 жовтня, ввечері, командирові військової частини, дислокованої в місті Дрогобичі, військовим керівництвом вищого рангу було заборонено відряджати представників особового складу, зокрема військовий оркестр, почесну варту та салютну команду на церемоніал перепоховання останків невідомих воїнів УПА. Таке розпорядження дано після з'ясування представниками Генерального штабу Збройних Сил України, що церемоніал стосуватиметься воїнів УПА, а також заявлено про існування наказу Міністерства оборони України щодо участі військових у подібних церемоніалах тільки з дозволу міністра оборони, а Дмитро Саламатін такого дозволу не дав», - йдеться у зверненні.

«Вважаємо, що на 22 році Незалежності України такі дії Міністерства оборони України та особисто міністра Дмитра Саламатіна – колишнього громадянина Російської Федерації – є неприпустимими. Міністерство оборони України й Українське військо зобов’язані віддавати належну шану та військові почесті воїнам, які загинули за Україну. Події в Дрогобичі вчергове довели, що теперішня центральна влада є антиукраїнською за сутністю та продовжує дії на знищення української історії, національної пам’яті й культури. Перебування фактично російського агента Дмитра Саламатіна на посаді міністра оборони України є загрозою національній безпеці України», - наголошується у зверненні.

Як можна зрозуміти з тексту звернення, депутатам пропонуться звернутися до вищого керівництва держави з вимогою змінити таку практику, але що саме для цього потрібно зробити – не сказано.

Взяти коментар у Святослава Шеремети з приводу цього питання Варіантам наразі не вдалося. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.