Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

обшук

lv.npu.gov.ua

Вівторок, 22 грудня 2020, 10:48

На Львівщині викрили зловмисників, які хотіли створити фейкові органи влади

обшук

У Львові та у Сколівському районі правоохоронці викрили зловмисників, причетних до самовільного присвоєння владних повноважень.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Протягом грудня цього року шестеро мешканців Львівської та Рівненської областей організовували та проводили зібрання з населенням Львівської області з метою створення незаконних органів місцевого самоврядування, що дублюють функції чинних органів.

"Так, 7 грудня зловмисники провели зібрання з мешканцями Сколівського району, під час якого оголосили про створення незаконного органу місцевого самоврядування в одному з сіл району та обрали депутатів і голову.

Крім цього, 8 грудня зловмисники організували зібрання місцевих жителів у Львові, на якому спонукали присутніх до створення псевдооргану державної влади під назвою "орган місцевого самоврядування Львівської міської ради" – наголосили у поліції.

Як встновили правоохоронці, організовували фейкові органи влади 48-річний мешканець Кам’янко-Бузького району, 38-річна мешканка Сколівського району, 60-річний львів'янин, а також троє мешканців Рівненської області.

Протягом 18-20 грудня поліція провела провели шість обшуків за адресами проживання цих осіб у Львівській та Рівненській областях, вилучили мобільні телефони, флеш-носії і диски, протоколи зборів, газети та документи з даними про утворення незаконних органів місцевого самоврядування та інші речові докази.

Працівники Сколівського відділення поліції проводять досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ч.1 ст.353 (Самовільне присвоєння владних повноважень, поєднане із вчиненням будь-яких суспільно небезпечних діянь) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає штраф до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Досудове розслідування триває, правоохоронці встановлюють усі обставини події.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.