Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

www.volynnews.com

Понеділок, 24 грудня 2012, 18:53

Польща планує відкрити новий прикордонний перехід з Україною

Новий прикордонний перехід Збереж (Польща) - Адамчуки (Україна, Волинська обл.) планують створити у Влодавському повіті (Польща).

Про це повідомив староста влодавського повіту Вєслав Голячук після зустрічі у Варшаві з державним секретарем Міністерства внутрішніх справ Польщі Петром Стаханьчиком.

Петро Стаханьчик підтримав ініціативу створення прикордонного переходу Збереж – Адамчуки. «Проблема полягає в інфраструктурі з української сторони. Українці мають багато фінансових проблем і не виконують своїх зобов'язань», - вважає Стаханьчик.

Тимчасовим рішенням є відкриття пішохідного переходу в Збережі, який би обслуговував туристичний рух. Таку концепцію підтримує Надбужанський відділ прикордонного руху в Хелмі. Прикордонники пропонують відкрити поки що пішо-велосипедний перехід, який би діяв з травня до вересня. «Це підготує грунт для будівництва постійного пропускного пункту в цьому місці», - вважають прикордонники. Стаханьчик пообіцяв обговорити це питання з керівництвом прикордонної служби.

«Я вважаю, що перетин кордону в місцевості Збереж - Адамчуки є вкрай необхідним як для мешканців Влодавського повіту, так і для українців в Адамчуках. Наша наполегливість змусить політиків пришвидшити свою роботу і знайти відповідні кошти в бюджетах урядів, особливо з української сторони», – сказав голова Влодавського повіту Вєслав Голячук.

Джерело: www.dziennikwschodni.pl

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.