Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Кримінал

http://eslovnik.com

Вівторок, 25 грудня 2012, 14:15

Домашні арешти наразі неефективні – прокурор Львівщини

Домашні арешти підозрюваних у злочинах, що передбачені новим Кримінально-процесуальним кодексом, наразі не можуть здійснюватись ефективно через відсутність технічних можливостей.

Про це сьогодні, 25 грудня, на прес-конференції повідомив прокурор Львівської області Олег Василенко, інформує кореспондент Варіантів

За його словами, домашній арешт на території Львівщини вже застосовували у двох випадках, а в одному з них оскаржується ухвала про застосування.

«Наразі не застосовані технічні засоби для забезпечення домашнього арешту. Навіть там, де рішення вступило в силу – входить працівник міліції, дільничний і перевіряє, чи людина перебуває на місці. Зрозуміло, що такий домашній арешт не є ефективним», – сказав Василенко.

Він додав, що норма КПК про застосування технічних засобів для домашнього арешту вступає в дію після затвердження Міністерством внутрішніх справ механізму застосування цього запобіжного заходу.

Нагадаємо, 20 листопада в Україні набрав чинності новий Кримінально-процесуальний кодекс.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.