Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська ОДА

reporter.pl.ua

Середа, 26 грудня 2012, 11:54

На Львівщині діти-сироти, досягнувши повноліття, можуть залишитися без житла

У п'яти областях України, в тому числі і на Львівщині, а також у Києві та Севастополі досі не затверджені регіональні програми забезпечення дітей-сиріт житлом.

 

Про це повідомив уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко .

"Станом на сьогодні програми затверджено в 20 регіонах, при цьому в 5 регіонах - протягом останнього тижня перед нарадою (Всеукраїнська нарада з питань захисту прав дитини, що відбулася 4 грудня. - Ред.), у двох - за тиждень до кінця року. Не затверджені, і ми розуміємо, що до кінця року цього не станеться, одеська, донецька, миколаївська, полтавська, львівська обласні та київська, севастопольська міські програми", - сказав він.

Павленко підкреслив, що забезпечення дітей-сиріт, які досягли повноліття, житлом є конституційним обов’язком держави, зокрема місцевої влади.

За словами уповноваженого, надзвичайно важливим було прийняття регіональних програм до затвердження Державного і обласних бюджетів, щоб необхідні кошти на житло для дітей-сиріт були враховані в цих документах.

"Отож, ми можемо говорити, що є великий ризик того, що в 2013 році в Одеській, Донецькій, Миколаївській, Полтавській, Львівській областях, містах Києві та Севастополі не почне діяти програма, тобто жодна дитина із числа дітей-сиріт не зможе отримати житло", - зазначив уповноважений Президента з прав дитини.

Він нагадав, що під час Всеукраїнської наради з прав дитини 4 грудня Президент поставив вимогу до регіональних керівників упродовж місяця затвердити програми. "Президент дав місяць обласним адміністраціям на виконання даного доручення і чітко сказав, що матиме "окрему неприємну розмову" з кожним, хто не затвердить програму і не передбачить кошти для її реалізації на 2013 рік", - підкреслив Павленко.

Джерело: Укрінформ 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.