Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Охорона здоров'я

1sch.at.ua

Середа, 26 грудня 2012, 13:30

На Львівщині щороку близько 20 людей потрапляють в лікарню з опіками від новорічних петард

На Львівщині під час новорічних свят до лікарень потрапляє в середньому близько 20 осіб з опіками та травмами від петард.

 

Про це сьогодні на прес-конференції повідомив завідувач опікового відділення 8-ї лікарні Василь Савчин. посилаючись на статистичні данні минулих років. 

Працівники органів внутрішніх справ Львівської області натомість проводять низку заходів з метою виявлення фактів незаконної торгівлі піротехнічними засобами. Про це повідомило ВЗГ ГУ МВСУ у Львівській області.

Лише протягом грудня на Львівщині виявлено кілька фактів продажу петард, за що реалізатори понесли адміністративну відповідальність.

21 грудня у Золочеві міліціонери виявили 22-річного жителя Тернополя, який продавав петарди. Молодик пояснив охоронцям правопорядку, що придбав шість ящиків з піротехнічними засобами у Львові. Вказане пояснення зараз перевіряють.

За продаж нелегальної продукції на чоловіка було складено адміністративний протокол за ознаками частини 2 статті 195 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Протокол передано до суду, який виніс рішення про накладення на порушника штраф у розмірі 590 гривень.

У місті Стрию за час проведення заходів працівники міліції вилучили 610 піротехнічних виробів.

Проти осіб, які порушили правила торгівлі піротехнічними виробами, складено протоколи за частиною 1 статті 195-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Санкція даної статті передбачає відповідальність у вигляді штрафу від тридцяти п`яти до шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією піротехнічних засобів.

Нагадаємо, торгівля побутовими піротехнічними виробами здійснюється лише в спеціалізованих магазинах.

На ринках реалізація піротехніки – заборонена.

До того ж, продавати святкову піротехніку можна тим, у кого є ліцензія і лише за тією адресою, яка у ній вказана.

Ті ж торгові точки, де продають зі столиків на вулиці, ліцензії мати не можуть, оскільки там немає належних умов для зберігання.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.