Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

кінопалац Коперник

google.com.ua

Четвер, 4 лютого 2021, 17:59

Приміщення кінопалацу Коперник планують виставити на аукціон

кінопалац Коперник

Львівська міськрада планує виставити на аукціон приміщення кінопалацу "Коперник".

Про це повідомив арт-директор львівської мережі кінотеатрів "Кінопалац" Станіслав Тарасенко на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Наша оренда закінчується 1 червня 2021 року. Днями нам повідомили, що приміщення кінотеатру йде на аукціон. Нам пропонують виставити на аукціон до кінця лютого, а це означає, що умови аукціону, згідно ідеї, мають бути оголошені цього місяця" – написав Тарасенко.

За його словами, деталі – початкова ціна оренди, запис на кімнату, тощо – їм ще не повідомили.

"Моє бажання просте і зрозуміле: продовжувати вивчати кіно, розвивати його в "незалежному напрямку", насичувати Львів діяльністю в ніші кінотеатру, якщо нам подовжено оренду за дозволених умов. Ще один важливий нюанс – питання ціни оренди" – додав Станіслав Тарасенко.

Нагадаємо, у 2019 році суд визнав неправомірним рішення Львівської міськради щодо підняття орендної плати у 60 разів за приміщення кінотеатру.

Додамо, кінопалац "Коперник", що знаходиться на вул. Коперника, 9, є одним з найдавніших кінотеатрів Львова. Він був заснований у 1912 році під назвою "Санс-Рівал", а проект реконструкції будинку під кінотеатр виконав архітектор Казимир Теодорович. На час відкриття кінотеатр мав одну з найкращих глядацьких зал у місті. У залі кінотеатру, що містила 425 місць, відбувалися також театральні постановки і наукові зібрання.

У січні 2004 року кінотеатр увійшов у приватну кіномережу "Кінопалац".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.