Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

бабачиха Марічка

Понеділок, 15 лютого 2021, 14:36

Цьогоріч львівські бабаки не віщували прихід весни

бабачиха Марічка

Через сильні морози львівські бабаки все ще сплять.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як заявив  директор Львівського міського дитячого еколого-натуралістичного центру Ігор Антахович, цього року бабаки не віщуватимуть прихід весни на Стрітення, бо через велику кількість снігу та морози вони досі перебувають у сплячці.

"Цього року ми не робимо прогнозу за поведінкою бабаків, тому що вони міцно сплять. Вони не прокидаються і не рухаються, у зв’язку із такими аномальними погодними умовами – низькими температурами і великою кількістю снігу. До речі, прогноз за бабаками на Стрітення робиться якраз тому, що в природі вони на Стрітення вперше з’являються на поверхню з нори. Я думаю, що і в природі цього року однозначно на Стрітення бабаки не піднялись із нори і не показувались на поверхню, тому що дуже високі сніги і холоди" – наголосив Ігор Антахович.

За йоог словами, натомість інші тварини-мешканці еколого-натуралістичного центру навіщували ранню весну, якої слід чекати після 15 березня.

Нагадаємо, минулоріч у Львівському еколого-натуралістичному центрі народилася пара бабаків. Також того ж року 15 лютого, на Стрітення, коли святкується День бабака, бабачиху Марічку не витягували з клітки і не брали на руки, щоб навмисне не провокувати їй стрес.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.