Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська ОДА

newtheatreroyal.com

Четвер, 27 грудня 2012, 14:33

Програма Костюка з повернення заробітчан на Львівщину провалилась

Жоден зі 100 проектів Львівської ОДА, спрямованих на повернення львівських заробітчан з-за кордону, у 2012 році не спрацював. 

Про це сьогодні, 27 грудня, під час пісумкового брифінгу за 2012 рік повідомив голова Львівської ОДА Михайло Костюк, інформує кореспондент Варіантів

"Це одне із тих болючих питань, на яке дуже складно відповісти. Я, будучи генеральним директором "Укрзалізниці" запропонував одному із урядів зробити пілотний проект, маючи на руках відповідний фінансовий ресурс, де можна було б спробувати повернути спеціалістів на свої робочі місця. Проект не відбувся з тієї причини, що не було політичної волі. Сьогодні ми почали обговорювати його по-новому, виносили на розгляд наших заробітчан 100 нових проектів. На жаль, зі 100 проектів жоден не спрацював на повернення наших заробітчан з-за кордону", – сказав очільник Львівської ОДА. 

Костюк також зазначив, що під час нещодавньої поїздки до Риму він мав розмову більше ніж з десятьма заробітчанами. 

"Поки що ефективного механізму вирішення цієї проблеми без додаткових фінансових інструментів з боку обласного або державного бюджету я не бачу. Думаю, ще буде потреба над цим працювати – вивчити всі заходи для повернення людей з-за кордону", – наголосив Костюк.

Він також наголосив на морально-психологічному аспекті цієї проблеми:

"Коли ми дивимось на тих, хто перебуває в наших школах-інтернатах, яка інтенсивність появи дітей-сиріт, який причиново-наслідковий зв'язок появи таких дітей, то можна сказати, що більше 60% таких дітей – це діти заробітчан", – сказав губернатор Львівщини.

Нагадаємо, заступаючи на пост голови Львівської ОДА у листопаді 2011 року, Михайло Костюк наголосив, що працюватиме над поверненням заробітчан з-за кордону на Львівщину. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.