Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Події

fun.tut.ua

П'ятниця, 28 грудня 2012, 13:47

Ігор Калинець сьогоднішній ефір програми "Вже ранок" назвав шизофренією

Сьогодні, 28 грудня, письменник Ігор Калинець зателефонував у прямий ефір програми "Вже ранок", яка виходить на ТРК Львів (12 канал) і назвав розмови ведучих шизофренією. 

Обурило відомого культурного діяча і дисидента те, що ведучі були вдягенні у костюми Санта Клауса і розмовляли про Діда Мороза, про рік Змії, що не має жодного відношення до української культури.

Калинець зауважив, що Дід Мороз – це пережитки радянських часів, а в українській культурній традиції є свято Миколая. Також письменник зізнався, що від подібних програм йому дуже прикро стає, адже він та його друзі сиділи в тюрмі за українську культуру. 

Натомість ведучі натякнули, що пан Ігор Калинець не так зрозумів теми їхньої програми, вони мали на меті розказати телеглядачам про традиції різних країн. А Дід Мороз – не радянська спадщина, а казковий герой, зазначив ведучій. 

Розмову з Ігорем Калинцем перервав редактор програми, вимкнувши його дзвінок із прямого ефіру.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.