Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська облрада

galinfo.com.ua

Субота, 29 грудня 2012, 12:41

Львівщина отримала бюджет-2013

Депутати Львівської облради прийняли бюджет Львівщини на 2013 рік з обсягом доходів 5 млрд 448 млн 495 тис. грн. та видатків 5 млрд 448 млн 95 тис. грн.

«За» відповідне рішення, 28 грудня, під час пленарного засідання сесії Львівської облради проголосувало 77 депутатів, інформує кореспондент Варіантів.

При цьому, як зазначив під час свого виступу на пленарному засіданні начальник головного фінансового управління Львівської ОДА Олег Демків, ризик недоотримання дохідної частини бюджету області становить 20 млн грн. Однак, як додав Демків, такий сценарій можливий, якщо дивитись на проблему з точки зору песиміста.

Голова постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності Львівської облради Ярослав Качмарик додав, що майже 60% обласного бюджету – це видатки соціальної сфери.
«Поки в бюджеті області не буде інвестиційної складової, ми завжди будемо витрачати більше і більше», - зазначив Качмарик.

В обговоренні бюджету на сесії брали участь представники всіх фракцій політичних партій в облраді.
Голова фракції УДАРу Оксана Юринець, зокрема, закинула бюджету області те, що освіта, культура та медицина в ньому недофінансовані приблизно на 50%.

Голова фракції Партії промисловців та підприємців Михайло Дзюдзь натомість зазначив, що цьогорічний бюджет області є не роздутим, а «реальним до виконання».

Богдан Сидорак із фракції Фронту змін наголосив, що позитивом бюджету Львівщини-2013 є те, що багато коштів спрямовується на розвиток місцевих громад – зокрема, фінансування мікропроектів.  

Олександра Небожук від ВО «Свобода» була найбільш категоричною, повідомивши, що за 6 років, які вона відслідковує бюджетну ситуацію на Львівщині, такої критичної ситуації з місцевими бюджетами ще не було. Вона запропонувала Львівській ОДА показати реальні показники бюджету з реальним дефіцитом.

У пленарному засіданні також брав участь народний депутат України Степан Кубів. Він наголосив, що бюджет Львівщини є збалансованим в аспекті доходів та витрат.

Утім, додав Кубів, Верховна Рада, приймаючи державний бюджет, порушила процедуру. В результаті цього, за словами нардепа, «страждають всі».
Нагадаємо, бюджет області на 2013 рік депутати Львівської облради не могли ухвалити більше ніж чотири години поспіль.


Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.