Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Ростислав Тістик

Фб Тістика

Четвер, 1 квітня 2021, 12:50

Нардеп Ростислав Тістик ініціював підписання меморандуму для запуску міської електрички у Львові

Ростислав Тістик

Для того, щоб запустити міську електричку у Львові, пропонують підписати меморандум між ЛМР, Міністерством інфраструктури та Укрзалізницею. 

Про це під час публічної дискусії за участі Міністра інфраструктури Владислава Криклія «S-bahn по-львівськи. Як Укрзалізниця може допомогти вирішити транспортні проблеми Львова» заявив народний депутат Ростислав Тістик.

«Потрібно почати з публічної дискусії, з меморандуму – домовленості на рівні залізниці, міністерства і на рівні керівництва міста. Цей проєкт важливий для Львова. Була спроба у 90-х роках запустити міську електричку, був маршрут: Головний вокзал – Рясне – Рудно. Була спроба у 2009 році запустити рейковий автобус на 90 місць з Сихова на Підзамче. Але виникла проблема у співфінансуванні. Були збитки близько мільйона гривень. Не думаю, що для міста це є велике навантаження, але не було принципової домовленості і зафіксованої позиції», – пояснив Тістик.

Депутат готовий запросити всіх зацікавлених осіб у Львові і Києві до співпраці.

«І міністр знайшов би час і приїхав би підписати такий меморандум. Також і керівник «Укрзалізниці», і представники «Львівської залізниці» мають бути присутні та задекларувати свою позицію і рухатись в цьому напрямку», – зазначив Ростислав Тістик.

Нагадаємо, до анонсованого у лютому цього року Президентом проекту приміського сполучення City-Express, запуск якого запланований на першому етапі у 3 містах – Києві, Харкові та Дніпрі, може долучитися також і Львів. Про це під час дискусії повідомив Міністр інфраструктури Владислав Криклій.

«Зараз ми напрацьовуємо подібні проекти для Києва, Дніпра і Харкова, і я переконаний, що Львів як велике туристичне місто теж має долучатися до цього проекту. Це має бути співпраця кількох гілок влади та міст-супутників, які дотичні до Львова. S-bahn має розвантажити автошляхи, запропонувати більш екологічний та великогабаритний міський електричний транспорт», – розповів Криклій.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.