Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Міжнародна політика

www.epochtimes.com.ua

Середа, 2 січня 2013, 11:09

У 2013 році Україна вперше в історії головуватиме в ОБСЄ

  У 2013 році Україна головуватиме в Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ).

Екс-міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко окреслив ключові пріоритети головування України в ОБСЄ у 2013 році, серед яких особливо відзначив врегулювання тривалих конфліктів, зміцнення заходів довіри і безпеки на просторі ОБСЄ, використання потенціалу Організації в забезпеченні енергетичної безпеки, сприяння економічному розвитку, в тому числі розбудові нових торговельних і транспортних коридорів.

Україна має намір ініціювати новий діалог у рамках ОБСЄ щодо нових засад майбутнього режиму контролю надзвичайними збройними силами в Європі, який мав би враховувати безпекові інтереси усіх країн-учасниць ОБСЄ, незалежно від їх приналежності до будь-яких політико-військових угруповань. Україна приділятиме значну увагу консолідації зусиль ОБСЄ у боротьбі з сучасними викликами і загрозами безпеці, такими як тероризм, торгівля людьми і наркотичними засобами, кіберзлочинність, організована транскордонна злочинність.

Серед пріоритетів головування України в ОБСЄ значне місце посідатимуть питання людського виміру, зокрема, захисту фундаментальних прав і свобод людини на просторі ОБСЄ. Екс-міністр також підтримав необхідність ширшого залучення громадянського суспільства для досягнення цілей Організації. К. Грищенко висловив сподівання, що головування в ОБСЄ у 2013 році сприятиме євроінтеграції України.

Міністр закордонних справ України Леонід Кожара заявив про налаштованість України забезпечити ефективне головування в ОБСЄ в 2013 році. Під частелефонної розмови з міністром Генеральний секретар ОБСЄ підкреслив готовність Секретаріату та виконавчих структур Організації надавати всебічне сприяння майбутньому Діючому голові ОБСЄ, функції якого протягом 2013 року виконуватиме власне Леонаід Кожара.

Президент України Віктор Янукович заявляв, що Україна під час головування в ОБСЄ у 2013 році хоче зробити свій внесок у зміцнення безпеки. Глава держави підкреслив, що головування в Організації з безпеки та співробітництва у Європі є одним із найбільш відповідальних і почесних завдань України в новітній історії її дипломатії. «Розглядаємо ОБСЄ як оптимальний інструмент для розв'язання заморожених конфліктів та зміцнення взаємної довіри», - сказав В.Янукович.

Джерело: www.unian.ua

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.