Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

credo-ua.org

Середа, 2 січня 2013, 11:27

Понад 100 школярів із Донецької області святкуватимуть Різдво у Галицьких родинах

127 учнів та вчителів із Горлівки  Донецької області святкуватимуть Різдво у галицьких родинах на Львівщині.

 

Про це Варіанти повідомляє прес-служба Львівської облдержадміністрації.

«Учні  шкіл проживатимуть у  галицьких родинах в Буському, Городоцькому, Дрогобицькому, Миколаївському, Самбірському та Яворівському районах Львівської області», – зазначено у повідомленні.

Гості братимуть участь у різдвяних дійствах, ознайомляться з історією, культурою Галичини, побувають у музеях Львівщини та  Олеському й Підгорецькому замках, у музеї Івана Франка (с. Нагуєвичі, Дрогобицький район), музеї Петра Сагайдачного (с. Кульчиці, Самбірський район).

Окрім того, діти разом із вчителями матимуть змогу побачити Львів, Бужеськ та Плісненсько (Буський район), потрапити до зимових Карпат (Урицькі скелі), до Трускавця та у музей-заповідник «Розточчя» – Страдецька гора – НПП «Яворівський – стежка Івана Франка».

Також під час перебування на Львівщині гості ознайомляться з українськими різдвяними традиціями та звичаями, потраплять на Святу вечерю, святкуватимуть у родинах Різдво, колядуватимуть з вертепом, вивчатимуть колядки, щедрівки, різдвяні вітання, відвідають святкові богослужіння та Божественні Літургії у храмах області, удосконалять знання з української мови.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.