Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Правоохоронні органи

waking-up.org

Середа, 2 січня 2013, 12:49

Прокуратура Львова поновила права 456 дітей упродовж 2012 року

Прокуратура Львова поновила житлові та майнові прав 456 неповнолітніх упродовж 2012 року.

 

Про це Варіанти повідомляє прес-служба прокуратури Львова.

За даними прокуратури, виявлено, що органами соціального захисту не дотримуються вимоги Закону України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми». Під час призначення громадянам соціальних виплат неправомірно вимагаються документи, які не передбачені вказаним законом.

«Відділами у справах дітей районних адміністрацій ЛМР неефективно здійснюється контроль за дотриманням  прав неповнолітніх їх батьками та опікунами. Виявлено факти, коли останні, уклавши договори купівлі-продажу помешкань дітей, усупереч законодавству, не надавали підтверджуючої документації про забезпечення неповнолітніх новим житлом. Відтак внаслідок неналежної роботи посадових осіб райадміністрацій діти залишалися без належного їм майна», – зазначено у повідомленні.

Такі порушення зафіксовані прокурорами Галицького, Франківського, Шевченківського, Личаківського та Сихівського районів Львова.

Після перевірок на поновлення житлових та майнових прав дітей органи прокуратури внесли 6 подань, принесли 2 протести та заявили 2 позови.

Загалом упродовж 2012 року на захист інтересів та прав неповнолітніх прокурори принесли 46 протестів та 158 подань. За наслідками розгляду документів реагування поновлені права 456 дітей.

До відповідальності притягнуті 97 чиновників органів державної влади, місцевого самоврядування та контролю, а також відшкодовані більше 270 тис грн. Крім цього, у вказаній сфері порушено 3 кримінальні справи, які уже скеровані до суду.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.