Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Охорона здоров'я

vidido.ua/

Четвер, 3 січня 2013, 16:57

Захворюваність на грип у Львівській області не перевищує епідпоріг

Станом на 2 січня 2013 року захворюваність на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції у Львівській області відповідає середньорічному рівню для відповідної пори року.

Про це повідомляє головне управління Держсанепідемслужби у Львівській області.

Відмічається зниження захворюваності в порівнянні з попереднім тижнем. Перевищення загального епідпорогу не зареєстровано на жодній адмінтериторії та у вікових групах.

Впродовж останнього тижня 2012 року в області захворіло на гострі респіраторні вірусні інфекції 8856 осіб, інт.пок. на 10 тис. населення склав 33,9 при епідемічному порозі 64,1. Питома вага захворілих дітей до 17 років становить 57,8%. З початку епідсезону захворюваності на грип та ГРЗ у Львівській області захворіло 111986 осіб, з них 64949 дітей до 17 років (58%), з 1 жовтня 2012 в інфекційні стаціонари госпіталізовано 2287 осіб (2%). Летальних випадків від грипу не зареєстровано.

У Львові за звітний період захворіло 4217 осіб з інт. пок. 57,9 при епідпорозі 99,5. Питома вага захворілих дітей становить 49,5%. Перевищення епідпорогів не зареєстровано в жодній віковій групі. Лабораторно вірусів грипу не виділено. Гострі респіраторні вірусні інфекції, які на сьогоднішній день реєструються, викликані вірусами пара грипу І-ІІ типу, аденовірусами та риносинтеційними вірусами.

Станом на 2 січня, у Львівській області вакциновано проти грипу 3864 особи, в т.ч. 1055 дітей до 17 років, 276 працівників сфери обслуговування, 83 особи з хронічними захворюваннями, 960 дітей шкіл-інтернатів,88 осіб, що перебувають в геріартричних центрах.

Нагадаємо, вкінці вересня 2012 року заступник міністра охорони здоров'я Олександр Толстанов повідомляв, що в осінньо-зимовий період в Україні з'являться два нові штами грипу. Особливістю нових штамів грипу повинна бути нетиповість ускладнень у вигляді пневмонії.

Також Держсанепідемслужба повідомляла, що на Львівщині в рамках профілактики грипу в поліклініках організовано роботу «грипозних відділень».

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.