Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська міськрада

www.gazeta.lviv.ua

П'ятниця, 4 січня 2013, 14:28

8 січня у Львові відбудеться хода звіздарів

8 січня звіздарі урочистою ходою пройдуть центром Львова і виступлять на сцені біля головної львівської ялинки.

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

7 січня у рамках фестивалю «Спалах Різдвяної звізди» у Музеї народної архітектури і побуту «Шевченківський гай» відбуватиметься програма «У родинному колі». Це будуть виступи вертепів, колядування творчих колективів міста, представлення українських Різдвяних звізд, а також усі бажаючі зможуть взяти участь у зимових іграх, конкурсах, катанні на санках та ковзанці, інших забавах. Господар та господиня частуватимуть усіх пампухами та чаєм.

О 14 год. розпочнеться театралізоване дійство «Жива шопка» з Марією та Йосифом.

Наступного дня, 8 січня, традиційно відбудеться «Святкова хода звіздарів» центральними вулицями Львова. Звіздарі пройдуть площею Ринок до ярмаркової площі біля Оперного театру.

До львівських звіздарів приєднаються звіздарі із Івано-Франківська, Стрия, Городка, Соснівки і Сімферополя. На сцені біля головної ялинки діятиме різдвяна програма – колядування від фольклорних колективів міста, виступи вертепів, естрадних виконавців, презентація звізд від майстрів, нагородження звіздарів.

Завідувач етно-культурологічного відділу Музею народної архітектури і побуту «Шевченківський гай» Надія Дзвоник розповіла, що урочиста хода розпочнеться о 13 год. від Домініканського собору, де звіздарі отримають благословення.

Нагадаємо, 8 січня у межах святкування Різдва на 2 години буде обмежений рух електротранспорту на площі Ринок у Львові.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.