Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Події

ukrknyga.at.ua

П'ятниця, 4 січня 2013, 15:04

100-річчя останнього головнокомандувача УПА Василя Кука відзначать у Красному

У п’ятницю, 11 січня, в селищі Красне Буського району відбудуться заходи до 100-річчя від дня народження останнього головнокомандувача УПА, генерал-хорунжого Василя Степановича Кука. 

 

Про це повідомила прес-служба Буської РДА.

У рамках відзначення відбудеться громадська панахида в церкві св. пророка Іллі, покладання квітів до могили, вшанування пам’яті Василя Кука за участю керівників органів влади, громадськості селища та району. 

Учасники вшанувань матимуть екскурсію до історико-краєзнавчого музею, де оглянуть експозицію, присвячену боротьбі УПА та Василю Куку. 

Також у цей день пройдуть урочиста академія та концерт, а в місцевому народному домі до 100-річчя генерал-хорунжого відбудеться фестиваль патріотичної пісні.

Нагадаємо,у грудні 2012 року Львівська ОДА виділила 100 тис. грн. на реконструкцію майстерні під приміщення для бібліотеки та музею в Красне.

Василь Кук похоронений у Красному.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.