Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

raik.by

Вівторок, 8 січня 2013, 18:18

70% автомобілів, які держава закупить для інвалідів – зі звичайним керуванням

На початку лютого цього року стане відомим переможець тендеру на закупівлю 505 автомобілів для людей з обмеженими можливостями, однак лише 146 із цих авто повинні мати ручне управління, решта ж не відрізнятимуться від звичайних. 

Про це повідомляє Дело, з посиланням на "Вісник державних закупівель". 

Про намір протягом 2013 року придбати 505 легкових автомобілів в тому числі 359 одиниць зі звичайним управлінням, 66 одиниць з ручним управлінням для інвалідів з ураженням однієї ноги та 80 одиниць для інвалідів з ураженням обидвох ніг оголосив Фонд соціального захисту інвалідів Державної служби інвалідів та ветеранів Міністерства соціальної політики України. 

У 2012 році поставкою автомобілів для інвалідів займались Запорізький автозавод (на базі автомобілів Lanos) і група компаній "АІС" (на базі китайських Geеly).

Кабінет Міністрів України в серпні 2012 року затвердив держзамовлення на закупівлю товарів та послуг для державних потреб, в тому числі на забезпечення інвалідів та інвалідів-чорнобильців автомобілями на суму 87,44 млн грн (в 2011 р. на ці цілі виділили 88,85 млн грн).

Згідно з постановою уряду №689 від 1 серпня того ж року, така сума із держбюджету виділялась на придбання 1,380 тис. автомобілів, середня орієнтовна вартість кожного з яких складає 63,317 тис. грн, тоді як в 2011 році планувалось придбати 2,068 тис. одиниць (середня вартість – близько 43 тис. грн).

 

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.