Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

pravda.com.ua

Середа, 9 січня 2013, 18:55

Батько потенційного голови НБУ – працівник "Газпрому"

Батько кандидата на посаду голови Нацбанку Ігоря Соркіна В'ячеслав Соркін працює на посаді першого заступника начальника Департаменту з інвестицій і будівництва російського ВАТ "Газпром".

Про це стало відомо із сайту "Газпрому", інформує Українська правда

Згідно з інформацією на сайті, цю посаду Соркін обіймає 2010 року, а з 2007-2010 рр. він перебував на посаді заступника начальника Департаменту інвестицій та будівництва ВАТ "Газпром".

В'ячеслав Соркін народився 2 червня 1944 року в російському Ставрополі, з 1960-х до 1997 року жив і працював в Україні, зокрема – на донецькому "Южниигипрогаз".

Пізніше повернувся в Росію, де через деякий час почав працювати в "Газпромі".

Водночас в батька і сина Соркіних є донецька реєстрація. 

Нинішній кандидат на посаду голови НБУ Ігор Соркін, за наявними даними, народився в Україні, а вчився з 1992 року в Курському філіалі Всеросійського заочного фінансово-економічного інституту, а також працював на посаді фінансового функціонера в ВАТ "Євро Трейд" (Уфа).

Нагадаємо, сьогодні, 9 січня Віктор Янукович запропонував Верховній Раді кандидатуру Ігоря Соркіна на посаду голови Нацбанку.

Зараз Ігор Соркін є виконувачем обов'язків голови НБУ.

Він став ним після того, як попеденього очільника Нацбанку Сергія Арбузова призначили першим віце-прем'єр-міністром. 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.