олександр ковальчук,  9 січня 2013

Пожежа у котельні Львівської політехніки

Сьогодні, 9 січня, у Львові на вулиці Устияновича, 5 на території Національного університету "Львівська політехніка" трапилася пожежа внаслідок вибуху газу в котельні.

Займання виникло внаслідок вибуху газоповітряної суміші в приміщенні котельні. На момент прибуття рятувальників вогонь встиг охопити дах будівлі та технологічне обладнання. Загальна площа загорання становила 650 кв. м.

Оператора котельні з травмами голови госпіталізовано до 8-ї міської лікарні Львова. Котельня забезпечувала теплопостачання 17 навчальних корпусів (8,5 тис. студентів) та Будинок органної та камерної музики (вул. Бандери 8). До ліквідації пожежі були залучені 86 вогнеборців та 16 одиниць техніки.

Пожежа була ліквідована о 06:50. Рух міського електротранспорту в районі пожежі (тролейбуси №2, 9, 10 та 13) було відновлено о 07:20.

Прес-служба УМВСУ у Львівській області повідомила про відкриття кримінального провадження за вибухом газу в котельні.

В міліції припускають, що газ у котельні вибухнув через порушення вимог пожежної безпеки. Слідство веде Галицький райвідділ міліції.

Ситуацію, що сталася внаслідок вибуху на вулиці Устияновича, 5 було розглянуто на позачерговому засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій під керівництвом першого заступника голови Львівської облдержадміністрації Богдана Матолича.

Комісія визначила пожежу у котельні НУ "Львівська політехніка" як надзвичайну ситуацію об'єктового рівня і вирішила вжити усі заходи, аби відновити опалення до 19 січня. Оптимальна температура в приміщенні Будинку органної та камерної музики буде підтримуватись з-за допомогою обладнання МНС.

Керівництво НУ "Львівська політехніка" вирішило до 21 січня продовжити канікули студентам.

Рішення стосуються студентів, які навчаються на першому, другому, третьому й четвертому курсах. Воно не поширюється на магістрів та спеціалістів, в яких до 24 січня триває екзаменаційна сесія.

Керівництво університету наголошує, що півтора тижня додаткових канікул студенти муситимуть відпрацювати, однак як саме – поки що не вирішили. Швидше за все, відпрацювання відбуватиметься по суботах.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.