Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська облрада

daily.lviv.ua

Четвер, 10 січня 2013, 16:25

Громадські діячі поскаржились Яценюку та Тягнибоку на "корупціонера Шейку"

Низка громадських організацій та експертів Львівщини підписали відкритий лист до лідерів опозиції із закликом усунути корупційні правопорушення при освоєнні місцевими представниками опозиційних сил коштів, виділених на захист української мови.

Про це сьогодні, 10 січня, Варіанти повідомив Олег Яценко, експерт Інформаційно-аналітичного центру «Логос» та учасник  антикорупційного моніторингу, що здійснюється за підтримки МФ «Відродження».

За його словами, звернення підписали вчора, 9 січня, за результатами круглого столу "Підсумки та перспективи реалізації на Львівщині Програми щодо розвитку української мови,  культури та історичної свідомості".

Яценко наголосив, що кошти львівської "мовної" програми використовували на "малоефективні заходи, серед іншого пов’язані з фінансуванням власних чи партійних проектів депутатів обласної ради".

На думку експерта, робота керівника профільної комісії облради, представника "Фронту змін" Ореста Шейки переплітається з його бізнесовою діяльністю. 

Зокрема, наголошує Яценко, за результатами моніторингу встановлено, що ТзОВ  "Компанія Гердан", власником якої є Шейка, всупереч акту виконаних робіт від 17 серпня 2012 року, досі не виготовила поліграфічні каталоги, які становили більшу частину бюджету профінансованої  на суму 99,9 тисяч гривень виставки сучасного мистецтва (захід №4 "мовної" програми), яку в червні 2012 року було безплатно експоновано у Львівському палаці мистецтв.

Також, як стверджує експерт, Орест Шейка у листопаді 2012 року "провів" через свою депутатську комісію, особисто озвучив і пролобіював на сесії рішення обласної ради про збільшення фінансування іншого заходу програми (№14, "Сторінки історії"), який вже виконувала очолювана ним компанія. Громадські організації та експерти стверджують, що "станом на 8 січня 2013 року, попри акт виконаних робіт, відповідальне управління Львівської ОДА досі не отримало від ТзОВ "Компанія Гердан" 1700 комплектів нібито випущених широкоформатних двосторонніх плакатів з історії України, хоча О.Шейка презентував плакати ще 1 листопада 2012 року на заході до річниці ЗУНР", - йдеться у повідомленні. 

Взяти коментар в Ореста Шейки Варіантам наразі не вдалося. 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.