Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська міськрада

ukrtime.com

Четвер, 10 січня 2013, 16:57

Львівський "Вернісаж" можуть перенести

Згідно з проектом ухвали Львівської міськради, ринок товарів народного промислу "Вернісаж" можуть перенести із пл. Вічевої, 1 у центрі міста на ріг вул. Кривоноса та Замкової у районі Високого Замку. 

Про це пише видання Новий погляд

У тексті проекту йдеться про надання Львівському комунальному некомерційному підприємству "Центр розвитку туризму Львова" у користування землі на вул. Кривоноса – вул. Замковій для розміщення ринку з продажу товарів народного побуту. 

Для розміщення нового ринку пропонується об’єднати три ділянки на вул. Кривоноса та Замковій площею 0,05 га, 0,0769 га та 0,06 га. 

Згідно з проектом ухвали, ЛКНП "Центр розвитку туризму м. Львова" пропонується подати у встановленому порядку на затвердження міській раді проект землеустрою щодо відведення земельних ділянок.

Проект ухвали вже підписали начальник організаційного управління І. Сірко, начальник управління "Секретаріат ради", Л. Зубач, начальник управління природних ресурсів та регулювання земельних відносин М. Бокало, начальника юридичного управління Г. Пайонкевич, директор департаменту містобудування А. Павлів, голова Галицької рай адміністрації І. Маруняк, заступник міського голови з питань містобудування та інфраструктури В. Шевчук та перший заступник міського голови О. Синютка, інформує видання. 

Як зазначив громадський діяч Богдан Хруставчук, перенесення Вернісажу є "кроком до задоволення певних бізнесових амбіцій". 

"Це вже не вперше землі під «Вернісажем» намагаються «впорядкувати». Свого часу на місці арт-ринку планували спорудити підземний паркінг і готель. Тоді львівські митці і громада, воюючи з міською владою, змогли захистити свої права. Остерігаюсь, що сьогодні посадовці міської ради все ж таки вирішили віддати земельну ділянку "Вернісажу" під забудову більш хитромудрим способом. Тому закликаю громадськість та працівників мистецького ринку пильно стежити за діями і планами міських посадовців та забудовників", – наголосив Богдан Хруставчук.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.