Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Правоохоронні органи

fakty.ictv.ua

Четвер, 10 січня 2013, 17:44

Прокуратура Львова оскаржує рішення суду про вилучення із власності громади міста 1,5 га землі

Прокуратура Шевченківського району Львова подала апеляцію на рішення суду, яким задоволений позов громадянина про визнання його права власності на об’єкт  іпотеки 1,5 га землі у місті.

 

Про це Варіанти повідомила прес-служба прокуратури Львова.

«З позиції прокуратури району, таке рішення прийняте з порушенням норм матеріального права і без вивчення усіх обставин справи», – зазначено у повідомленні.

За результатами перевірки, суд визнав право власності на згадану ділянку за громадянином на підставі договору іпотеки, що неправомірно укладений між ним та одним із приватних підприємств. Останньому як іпотекодавцю належала лише будівля, розташована на цій ділянці, водночас 1,5 га землі насправді не перебували у власності підприємства, і  тому не могла бути предметом іпотеки. 

Суд цього факту не взяв до. Тому прокуратура району вимагає скасувати згадане рішення та повернути земельну ділянку громаді Львова.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.