Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Транспорт

vsviti.com.ua

П'ятниця, 11 січня 2013, 17:55

Міжнародні залізничні маршрути до Трускавця не відновлять з фінансових та технічних причин – Мінінфраструктури

На відновлення скасованих на початку минулого року маршрутів поїздів міжнародного сполучення до Трускавця або ж збільшення кількості вагонів немає фінансової та технічної можливості , оскільки парк пасажирських вагонів протягом останніх років практично не оновлювався. 

Про це йдеться у листі Міністерства інфраструктури України на звернення Львівської облради від 3 липня 2012, який сьогодні розглядався на засіданні комісії з питань контролю за ефективністю виконання державних і обласних програм та рішень Львівської облради, інформує кореспондент Варіантів

Згідно з відповіддю міністерства, в Укрзалізниці - дефіцит рухомого складу, а його ступінь зношеності становить 85,5%, через що довелось скасувати деякі не особливо "наповнювані" маршрути. 

Зокрема, курсування безпересадкових вагоныв сполученням Трускавець-Москва, Мінськ-Трускавець, Кишинів-Трускавець відмінили через "відсутність достатнього пасажиропотоку. 

Що ж до сполучення Мінськ-Трускавець, Кишинів-Трускавець, то воно, як зазначає міністерство, "забезпечується відповідно поїздами №371/372 Мінськ-Чернівці, №247/248 Санкт-Петербург-Львів, №47-48 Кишинів-Москва та № 25/26 Одеса-Львів з можливістю подальшої пересадки пасажирів у Львові на поїзди приміського сполучення".

Відповідаючи на пропозицію Львівської облради збільшити перелік рейсових авіасполучень Казахстану, Азербайджану та Росії з Львовом, міністерство зазначило, що Львів вненсений "до переліку пункітв регулярного виконання рейсів як вітчизняних, та і іноземних авіаперевізників, зокрема, Казахстану та Азербайджану". 

Однак міністерство додає, що впроваджувати авіарейси мають суто авіаперевізники, а держава не може втручатись у комерційну діяльність. 

Нагадаємо, 3 липня 2012 року на пленарному засіданні Львівська облрада прийняла звернення до прем'єр-міністра України з проханням відновити поїзди міжнародного сполучення до Трускавця, оскільки їх скасування "негативно відбивається на економіці регіону". 

Також депутати просили збільшити кількість рейсових авіасполучень Львова з Казахстаном, Азербайджаном та Росією. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.