Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

tyzhden.ua

Понеділок, 14 січня 2013, 12:15

Україна ближче до стандартів ЄС, ніж інші країни колишнього СРСР – екс-президент Польщі

Порівняно із сусідніми Білорусією чи Росією, без сумніву, Україна є найближчою до європейських стандартів, вважає колишній польський президент Александр Кваснєвський.

Таку думку політик висловив в інтерв'ю польським ЗМІ в Брюселі, інформує presse portal.

Як наголосив третій польський президент, парламентські вибори в жовтні чітко показали, що Україна створила державу, якої немає в інших країнах колишнього Радянського Союзу.

Об'єднана опозиція в Україні є однією із найсильніших, її аналогу не існує в Росії, Білорусі чи в країнах Центральної Азії. 

Також, вважає екс-президент, в Україні набагато вищий рівень громадянських свобод та свободи преси. При цьому він також згадує про реформи, над впровадженням яких досі працює українська влада. 

Кваснєвський наводить висновки спостережної комісії від Європарламенту щодо виборів в Україні, яка оцінила їх краще від виборів у країнах колишнього СРСР, не зважаючи на деякі незаконні дії під час виборчого процесу. 

Звісно, наголошує президент, в країні існують проблеми щодо можливості для громадян виражати свою думку через медіа. 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.