Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Комуналка

proosbb.info

Понеділок, 14 січня 2013, 14:59

Ціни на компослуги поки що не зростатимуть

Нацкомпослуги не підтверджують інформації про те, що мають у планах підвищити тарифи на 30%.

 

На даний момент регулятор тарифів планує передати питання щодо підвищення до Кабміну.

«Наведені низкою видань розрахунки були зроблені Нацкомісією влітку 2012 року в межах виконання завдань з приведення тарифів до економічно обґрунтованого рівня. Восени 2012 року розрахунки були передані в Кабінет міністрів України для погодження. Підрахунки показали, що доведення тарифів до рівня покриття буде дуже значним і відчутним для населення. Так як соціальний захист населення – це один із пріоритетів державної політики, графік коригування тарифів був відхилений».

Є два різних терміни: економічно обумовлений тариф – ціна, яка повинна бути, і тариф оплати за надану послугу – те, що оплачує населення. На даний момент, за повідомленням відомства, ці дві величини не збігаються.

Станом на 14 січня 2013 року, за підрахунками Комісії, в середньому в країні економічно обґрунтований тариф становить 325 грн. / Гкал (діючий - 227 грн. / Гкал). У сфері водопостачання середня економічно обґрунтована вартість куба води для громадян 5,97 грн., а діюча – 3,63 грн. за куб. На даний момент покриття різниці з бюджету є державною політикою.

На даний момент розроблені та внесені у Кабмін проекти документів, за якими саме уряд буде визначати рівень зміни тарифів і їх графік.

Нагадаємо, що раніше в ЗМІ повідомлялося, що за розрахунками, наданими уряду Нацкомісією, що здійснює держрегулювання у сфері комунальних послуг, тарифи мають зрости в середньому на третину.

Джерело: Forbes

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.