Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Охорона здоров'я

ukranews.com

Понеділок, 14 січня 2013, 16:01

Перевищення епідпорогу захворюваності на ГРЗ у Львові та області не зафіксовано

Станом на сьогодні, 14 січня, захворюваність на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції в області та місті Львові відповідає середньорічному рівню для відповідної пори року. Перевищення загального епідпорогу не зареєстровано на жодній адмінтериторії та у вікових групах.

Про це повідомляє Головне управління Державної санітарно-епідеміологічної служби у Львівській області.

Впродовж 7-13 січня 2013 року в області захворіло на гострі респіраторні вірусні інфекції 6709 осіб, питома вага захворілих дітей до 17 років становить 56,9%. В порівнянні з минулим тижнем помітне незначне зниження захворюваності.

З початку епідсезону захворюваності на грип та ГРЗ у Львівській області захворіло 125 503 особи, з них 72 789 дітей до 17 років (58%), з 1 жовтня 2012 в інфекційні стаціонари госпіталізовано 2540 осіб (2%). Летальних випадків від грипу не зареєстровано.

У Львові за звітний період захворіло 2813 осіб. Гострі респіраторні вірусні інфекції, які на сьогоднішній день реєструються, викликані вірусами пара грипу І-ІІ типу, аденовірусами та риносинтеційними вірусами.

На сьогоднішній день у Львівській області вакциновано проти грипу 6814 осіб, в т.ч. 1055 дітей до 17 років. Серед осіб груп ризику щеплено 2255 медичних працівників, 3226 працівників сфери обслуговування, в т.ч. 2950 працівників Львівської залізниці, 83 особи з хронічними захворюваннями, 960 дітей шкіл-інтернатів, 88 осіб, що перебувають в геріартричних центрах.

Натомість у сусідній Польщі вже 5 осіб померло від грипу А Н1/N1, який також називають «свинячим».

«Нещодавно свинячий грип був виявлений в пацієнта середнього віку, який був доставлений в лікарню в Катовіцах. На щастя, стан пацієнта не є серйозним. Але декілька днів тому в лікарні в Коніні помер чоловік 60-річного віку. Це вже п'ята жертва H1/N1 в Польщі цієї зими. Інший чоловік загинув в Малопольському воєводстві і Сілезії», - пишуть польські ЗМІ.

За даними ВООЗ найкращим методом захисту від грипу визнана вакцинація. Щеплення не лише попереджує захворювання, а й запобігає виникненню ускладнень, серед яких пневмонії різної тяжкості, менінгіти, отити, загострення хронічних хвороб.

В Україні щеплення від грипу рекомендовані військовослужбовцям, будівельникам, працівникам Державної автомобільної інспекції Міністерства внутрішніх справ, медичним працівникам, а також особам, які доглядають хворих на грип удома, дітям з шестимісячного віку; особам похилого віку після 60 років, трудовим колективам підприємств, установ, організацій; жінкам, які, ймовірно, будуть перебувати у вагітності під час епідемії грипу, а також вагітним.

Джерело: www.unn.com.ua

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.