Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Військові

bbc.co.uk

Вівторок, 15 січня 2013, 15:39

Збройні сили США привезуть на Львівщину гелікоптери «Чорні яструби»

У навчаннях «Репід Трайдент-2013», які у липні відбудуться на Яворівському полігоні на Львівщині,для проведення висадки груп повітряного десанту планується  залучити вертольоти Мі-8 від Збройних Сил України, а також багатоцільові вертольоти  Sikorsky UH-60 Black Hawk, так звані «Чорні яструби», від Збройних Сил США.

 

Про це повідомив Західний регіональний медіа-центр Міноборони України.

Під час навчань військові з різних країн планують відпрацювати проведення аеромобільної операції.

Від Збройних Сил України у навчаннях візьмуть участь управління аеромобільного батальйону, аеромобільна рота та мінометна батарея 95-ї окремої аеромобільної бригади. А також, інженерно-саперна рота та рота РХБЗ зі складу 8-го армійського корпусу Сухопутних військ ЗС України. До слова, означені українські підрозділи під час навчань проходитимуть оцінювання фахівцями НАТО на предмет взаємосумісності із підрозділами Північноатлантичного альянсу у виконанні спільних завдань.

Решта країн-учасниць упродовж плануючих конференцій має визначитись із кількістю учасників майбутніх навчань.

Цими днями у Львові, на базі Академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного розпочалася конференція з підготовки українсько-американських військових навчань «Репід Трайдент-2013».

Упродовж цього тижня триватиме початкова плануюча конференція для участі у якій зібралися близько 50 представників оборонних відомств 15 країн-партнерів.

Окрім військових відомств України та Сполучених Штатів Америки, які є співорганізаторами заходу, у липні цього року до навчань на території Міжнародного центру миротворчості та безпеки планують долучитися військовослужбовці з Німеччини, Польщі, Румунії, Молдови, Грузії, Канади, Азербайджану,  Болгарії, Сербії, Норвегії та Королівства Швеція.

Передбачається, що загальна чисельність учасників «Репід Трайдент-2013» буде  близько 1000 осіб.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.