Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Музика

Вівторок, 15 січня 2013, 15:51

Давні духовні напіви Різдва та Богоявлення звучатимуть під час 10-го проекту «По Рождеству»

26 січня у приміщенні Будинку органної музики відбудеться ювілейний, 10-й проект "По Рождеству". У цьогорічній програмі – давні духовні напіви Різдва та Богоявлення.

Можливо звучатимуть і колядки, розповіла сьогодні під час прес-конференції Наталка Половинка. Загалом відвідувачі зможуть почути близько 20 духовних напівів з рукописних Ірмолоїв 16 століття, які зберігаються у бібліотеці ім. В. Стефаника.

Власне "Майстерня пісні", керівником якої була Наталка Половинка, розпочала дослідження та збір цих духовних напівів ще 13 років тому і щороку їх представляють у проекті " По Рождеству". Сьогодні в Україні жодна інша організація цим не займається.

Виконуватимуть напіви лауреат національної премії ім. Тараса Шевченка Наталка Половинка, та актори театрального центру «Слово і голос»: Назар Романюк, Юлія Цвях, Мирослава Рачинська.

Цьогорічна програма "По Рожеству" під назвою "Світоявлення" – це пертеважно ті напіви, що виконували минулого року, але звучатимуть інакше, буде більше акценту на слові, додав художній керівник проекту.

Окрім львівського виступу, на свято Водохреща, 19 січня артисти театрального ценрту "Слово і голос" представлять проект "По Рождеству" у Криворівні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.