Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська облрада

Вівторок, 15 січня 2013, 17:48

Костюк і Колодій проігнорували слухання про довибори

Голова Львівської ОДА Михайло Костюк та голова Львівської облради Петро Колодій не брали участь у громадських слуханнях щодо нестачі в обласному бюджеті коштів на фінансування довиборів до Львівської обласної ради. 

Громадські слухання проводила Львівська обласна виборча комісія сьогодні, 15 січня, інформує кореспондент Варіантів

Зазначимо, що Михайло Костюк був офіційно запрошений на слухання. 

Від Львіської ОДА участь у громадських слуханнях взяли представники департаменту фінансів - спочатку виступала заступник директора Валентина Горалько, а потім сам директор Олег Демків, а також директор департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Ірина Романів. 

Від Львівської облради був присутній голова бюджетної комісії Ярослав Качмарик та голова фракції УДАРу Оксана Юринець.

За словами Ярослава Качмарика, проблема з відсутністю коштів на довибори виникла через недосконале законодавство.

"Місцеві бюджети не повиннні фінансувати довибори, це прерогатива державного бюджету. Те, що є проблеми з фінансуванням довиборів і в інших областях, свідчить про це", - сказав Качмарик, додавши, що в бюджеті Львівщини на 2013 коштів елементарно немає звідки брати. 

Олег Демків зазначив, що зараз в ОДА працюють над віднайденням коштів на довибори, однак з його словами, це буде зробити вкрай складно.

"Аби знайти кошти, слід провести глибокий аналіз бюджету. Це дуже недобра тенденція, що ми перерозподіляємо його вже за три тижні після ухвалення", - сказав Демків. 

Нагадаємо, про відсутність коштів на фінансування довиборів до Львівської обласної ради, ТВК повідомила ще кілька тижнів тому. Вчора депутати зініціювали звернення до голів Львівської ОДА та облради щодо термінового їх виділення. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.